Wednesday, May 11, 2011

Uppdatering på väg. C.K. Continuation & Normalisation.

Så. Det har liksom varit dåligt med uppdateringar och det har samtidigt hänt en del grejer.
Den största skillnaden mot föregående år är att jag är singel. Annat är att jag jobbar just nu på Skatteverket. Jag jobbar med insamlingen av Lägenhetnummer, vilket är en byråkratist term för den pågående folkräkningen i Sverige.  Är på sluttampen av studierna nu (äntligen?) även om det är svårt att se någon framtid i Sverige tyvärr. Men det kanske ändras vem vet. Man får väl se sig om ordentligt.
Så allt detta gör att mina sommarplaner och annat är lite vaga, men samtidigt oerhört flexibla, dock inte utan mål.
Min stora dator är offline tyvärr. Bootsectorn som är trasig. Jag försöker hinna med det, men det är en sådan där sak som tar lång tid att ordna. Dock om någon har mellan 1-2 TB ledigt och säkert att kopiera till är jag intresserad av detta för jag vill helst inte tappa några alster, texter och annat jag gjort senaste åren. Det vore rätt jobbigt.
 Mitt jobb på Rikskatteverket är temporärt så jag slutar där i sommar. Sen får vi se. Arbetsgivaren och organisationen är väldigt trevliga och så, och det är ungefär så byråkratiskt som man föreställer sig. Dock finns det oftast förhållandevis bra orsaker till detta, även ur en kritisk synpunkt. Kortfattat kan man säga väl att mycket skall vara så ordentligt och nogrannt gjort som det går, och det tar tid.
 På lördag är det konsert. Jay Jay Johansson. De som vill kan ansluta. Maila mig eller så om ni vill vara med på samma bord eller något dylikt.
Bilder och foto: Det har inte blivit så mycket av det på senaste tiden. Men möjligheten finns liksom. Jag kör fortfarande på en Canon EOS 20 D på 8 Mpixel. En gammal goding, som är tung, robust och oftast pålitlig. Sen har jag tyvärr numera bara ett objektiv till detta, men har två manuella objektiv liggande väntandes på en adapter. Har inte orkat beställa den och sitter och drar mig lite för utgiften.
 Men det finns en liten kö med bilder i alla fall. Rent teoretiskt behöver jag dock någon att fotografera (med)och diskutera annat med.  Senare tid har också inneburit att jag blivit mer intresserad av ett mer varierandespektrum av fotografi. Framför allt mer kompakt.  
/Mark
//
Så. uppdatering på väg.
Det har liksom hänt en del grejer och så.

Så länge musiktips:

Japanskt: Kenji Kawaii - The Heat... ngt från Ghost in The Shell - Innocence OST. Underbart ljudspår för dem som orkar lyssna mer än 3:33" på en låt.
Europeiskt: ATB - Distant Earth
Jay Jay Johansson - Far Away - gammal låt, men högst aktuell. Ska på konsert med honom på lördag också. I Stockholm. Blir vuxet till sättat och svalkande för själen förhoppningsvis.
Nordiskt: Bertine Zetlitz - Ashamed. Riktigt bra låt och bra text.

/Mark